Začala grilovacia sezóna 2013-07-03

Grilovanie je najobľúbenejšia letná činnosť bez, ktorej by to naozaj nešlo. A my Vám poradíme ako si správne vybrať mäso a ako ho naložiť, aká zelenina je najvhodnejšia na grilovanie, aké sú hlavné zásady pri grilovaní a čomu sa treba vyvarovať.

 

 

 

 

 

Grilovacie desatoro:

  1. Mäso by malo byť naložené aspoň 3 hodiny vopred.
  2. Grilovacie mriežky by mali byť pred grilovaním umyté.
  3. Na marinovanie mäsa používajte porcelánový alebo sklenený riad.
  4. Keď budete obracať mäso, tak používajte kuchynské kliešte. Mäso by sa nemalo prepichovať vidličkou, pretože by potom stratilo šťavu.
  5. Počas grilovania by sa malo mäso potierať marinádou alebo olejom.
  6. Neustále majte pripravené taniere na servírovanie mäsa, pretože by sa malo jesť čerstvé.
  7. Grilovať by sa malo len chudé mäso, aby z mäsa nekvapkal tuk do ohňa.
  8. Aby sa skrátila doba grilovania kuracieho mäsa, tak ho dopredu naklepeme.
  9. Po grilovaní je dobré gril opäť očistiť a zbaviť kefkou nečistôt.
  10. Nebojte sa experimentov, grilovať sa dá na sto spôsobov.

 

grilovacia sezóna

 

Čo takto grilovaná zelenina

Grilovanie zeleniny je veľmi jednoduché, pretože sa nemusí nijako dopredu chystať, len nakrájať na väčšie plátky. Zeleninu môžete v priebehu grilovania potierať olejom alebo bylinkovým maslom. Možno ju aj okoreniť. Všetko podľa vlastného gusta. 

Najvhodnejšou zeleninou na grilovanie je: baklažán, cuketa, paprika, paradajka, kukurica, kaleráb, zemiaky alebo tiež patizón. Akú si vyberiete je na Vás, vyskúšať môžete čokoľvek. 

Aby bola chuť zeleniny výraznejšia je dobré vytvoriť si nejakú marinádu z oleja a korenia. Grilovanú zeleninu je vhodné podávať s domácim dressingom. Ten si môžete pripraviť z kečupu, horčice alebo tatarky ...

 

Logo

Tip na dresing: zmiešate biely jogurt s trochou majonézy, potom pridáte prelisovaný cesnak, soľ a korenie.

 

grilovaná zelenina

 

Ako správne grilovať mäso

Základom je, vybrať si lahodné mäso, ktoré by malo byť chudé, pretože z tučného mäsa by kvapkal tuk do ohňa a mohol by sa viac rozhorieť. Dôležité pri grilovanie mäsa je správna marináda, do ktorej by sa malo mäso nakladať najmenej 3 hodiny pred grilovaním. Mäso bude skvele okorenené a šťavnaté. Hlavne to neprežeňte so soľou, pretože mäso by sa mohlo vysušiť. 

Jednoduchá marináda sa skladá z oleja, do ktorého môžeme pridať korenie alebo bylinky. Ak nemáte čas na vlastnú marinádu, tak je k dostaniu cesnakový olej, korenistý olej alebo tiež kôprový olej.

 

Logo

Tip: Vyskúšajte grilované šampiňóny plnené nivou alebo grilovaný hermelín naložený v bylinkovom oleji.

 

grilované šampióny

 

Prajeme Vám vydarenú grilovaciu sezónu;-)

od semínka po sekačku

Košík  

Žiadne produkty

Poštovné 0,00 €
Spolu 0,00 €

Košík Pokladňa

váš účet

Už ste registrovaní? ?

Přihlásiť :

prvá návšteva ? ?

Registrovať